LAATSTE NIEUWS
woensdag 23 juni 2021
Home arrow Archief arrow 01.02.2007: Stiller asfalt op A73
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
01.02.2007: Stiller asfalt op A73 PDF Afdrukken E-mail
Bewoners van Dukenburg en Lindenholt zullen in de nabije toekomst minder geluidsoverlast van de snelweg A73 hebben.
Rijkswaterstaat en de gemeente Nijmegen hebben 30 januari een overeenkomst ondertekend die voorziet in het versneld aanbrengen van stiller asfalt tussen knooppunt Neerbosch en de gemeentegrens met Heumen
.

 

Het gaat om tweelaags Zeer Open Asfalt Beton (ZOAB) dat stiller is dan enkellaags.
Rijkswaterstaat voert de werkzaamheden uit en de gemeente Nijmegen betaalt 2,3 miljoen euro mee aan de operatie.
Doordat de gemeente dit bedrag beschikbaar stelt, kan de asfaltlaag op de A73 enkele jaren eerder aangelegd worden en komt er overal dubbellaags ZOAB.

De werkzaamheden worden in twee periodes uitgevoerd.
Afhankelijk van de weeromstandigheden wordt naar verwachting in mei/juni 2007 het deel A73 van knooppunt Neerbosch tot aan de Wijchenseweg onder handen genomen.


In 2008 is het stuk tussen de Wijchenseweg en de gemeentegrens met Heumen aan de beurt. Om de overlast voor het verkeer op de A73 zoveel mogelijk te beperken, vinden de werkzaamheden vooral ’s nachts plaats.
Om de geluidsoverlast van de A73 voor de omwonenden nog verder te beperken zou ook het stuk A73 dat op grondgebied van de gemeente Heumen loopt geluidsarm asfalt moeten krijgen.


Rijkswaterstaat wil op dit stuk in 2012 enkellaags ZOAB aanbrengen. De Stadsregio Arnhem Nijmegen is gevraagd deze operatie voor te financieren zodat het ZOAB al in 2008 aangelegd kan worden.

 
(C) 2021 Tolhuis 20-er straten