LAATSTE NIEUWS
woensdag 23 juni 2021
Home arrow Archief arrow 07.02.2007: Onderzoek milieueffecten Berendonck
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
07.02.2007: Onderzoek milieueffecten Berendonck PDF Afdrukken E-mail
Onderzoek milieueffecten uitbreiding Berendonck    

Een milieueffectrappor­tage (MER) moet uitwijzen wat de gevolgen zijn van een uitbreiding van de golfbaan bij recreatiepark De Berendonck.
Nijmegen over­weegt sterk om hieraan een finan­ciële bijdrage te geven. „ Maar eerst moet Wijchen een principebesluit nemen over de golfbaan,? zegt wet­houder Jan van der Meer.
De kosten van de MER zijn ge­schat op maximaal 80.000 euro. Nijmegen zou hiervan eenderde
willen betalen.
Wijchen en Heu­men de rest. Dat is de uitkomst van overleg tussen de wethouders van die gemeenten over de plan­nen voor De Berendonck.

In Nij­megen en Heumen zijn bezwaren tegen de uitbreiding van de golf­baan.
De angst is dat recreatietoe­risten niet meer goed terecht kun­nen na uitvoering van de plannen. Volgens wethouders De Bruin en Hendriks van Wijchen hebben Heumen en Nijmegen alleen twij­fels
bij de uitbreiding van de golf­baan en staan de overige plannen van RGV niet ter discussie.
Vol­gens de gemeentebestuurders kan een MER helderheid verschaffen over de gevolgen van een grotere golfbaan voor de Berendonck en de aangrenzende natuurgebieden: de Overasseltse Vennen.
Wijchen wil dat Heumen en Nij­megen bij een positieve uitkomst van de MER ( geen bezwaren te­gen de uitbreiding) ook positief bij­dragen aan de totstandkoming van de golfbaan.
Wijchen veronder­stelt dus dat een aangepast bestem­mingsplan voor de Berendonck met een positieve MER geen blok­kades meer oplevert.
Recreatieschap RGV en de golf­baan hebben grote plannen met recreatiegebied De Berendonck in Alverna. Gemeenten willen nu dus eerst de milieueffecten weten.

De Gelderlander | 7-2-2007 

Copyright © 2007 De Gelderlander - alle rechten voorbehouden

Voor de agenda van Milieudefensie inzake de Berendonck klik HIER

 
(C) 2021 Tolhuis 20-er straten