LAATSTE NIEUWS
woensdag 29 mei 2024
Home arrow Archief arrow 15.02.2007: Besluit Berendonck uitgesteld
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
15.02.2007: Besluit Berendonck uitgesteld PDF Afdrukken E-mail
Dinsdagavond 13 februari besprak de Wijchense raadscommissie Ruimtelijke Zaken de RGV-ontwikkelingsvisie Berendonck.
Na een maand argumenteren over en weer tussen voor- en tegenstanders van uitbreiding van het golfterrein, hadden de raadsfracties vooral veel twijfels, bezwaren en vragen. Ze hebben de besluitvorming over de Berendonck daarom uitgesteld tot juni.
Het Wijchense College van B&W en de RGV zullen een aantal zaken nader moeten uitwerken en onderzoeken.

In overleg met bewonersgroepen, natuurbeschermers en naaktrecreanten zal bekeken worden of de partijen tot elkaar kunnen komen.
Daarvoor zullen de verhoudingen tussen beide kampen wél iets moeten verbeteren. De directeur van de RGV beschuldigde zijn tegenstanders de 13e van het verkondigen van onjuistheden en het gebruiken van suggestieve en speculatieve argumenten.
Ze zouden angst zaaien, en zodoende twijfel oogsten. Intussen weersprak hij in zijn uitgedeelde verhaal o.a. het argument – hoewel dit letterlijk is te lezen in o.a. een RGV-brochure - dat het zuidelijke deel van de Berendonck speciaal is ingericht voor natuur om de recreatiedruk op het Vennengebied te verminderen.
In de wandelgangen van de raadszaal werd door bezoekers van de Berendonck verteld dat de richtingbordjes 'natuurgebied' er zojuist waren verwijderd…

Milieudefensie (Alex de Meijer) | 15-2-2007 

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten