LAATSTE NIEUWS
woensdag 29 mei 2024
Home arrow HART VOOR DUKENBURG arrow DOCUMENTEN EN NIEUWS arrow 26.09.2007: Kleine winkels in Winkelcentrum Malvert blijven mogelijk
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
26.09.2007: Kleine winkels in Winkelcentrum Malvert blijven mogelijk PDF Afdrukken E-mail

Tijdens de politieke avond van de Gemeente Nijmegen op 25.09.2007 heeft de Stichting De Zevensprong, bij monde van de voorzitter Peter van den Braak,  ingesproken over het onderwerp sluiting van Winkelcentrum Malvert.

De raadsleden waren gevoelig voor hetgeen door de Zevensprong is aangedragen.

Er komt een motie, in ieder geval gesteund door PvdA, SP en Groen-Links (de meerderheid in de Raad) dat in het gewijzigde bestemmingsplan wordt opgenomen dat er mogelijkheden zullen zijn voor (kleinschalige) winkelvoorziening, horeca e.d.

Ook zal dit in het programma van eisen worden opgenomen.

Natuurlijk is het afhankelijk van marktpartijen (projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties) of deze (kleinschalige) winkelvoorziening, horeca e.d. tzt ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

 Het tijdspad geeft de volgende aanpak:

01. Winkelcentrum Weezenhof

02. Winkelcentrum Meijhorst

03. Winkelcentrum Malvert.

Naar verwachting zal het Winkelcentrum Malvert in zijn huidige vorm zeker nog tot 2012 blijven bestaan aangezien EERST de nieuwe winkelcentra in Weezenhof en Meijhorst gerealiseerd moeten zijn.

Het definitieve besluit over het voorstel van B en W aan de Raad EN de behandeling van de motie(s) zal plaatsvinden in de Raadsvergadering van 10 oktober a.s.

Inmiddels is de motie ingediend:

Voor de tekst van de inspraak klik op lees meer (hieronder)

De motie is met 33 voor en 3 tegen aangenomen

 
 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten