LAATSTE NIEUWS
vrijdag 29 maart 2024
Home arrow Archief arrow 18.12.2007: vervanging te rooien bomen
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
18.12.2007: vervanging te rooien bomen PDF Afdrukken E-mail

Jaarlijks worden alle bomen in Nijmegen bekeken op veiligheid. Gekeken wordt naar de stamvoet, de stam, de takaanzetten, de takken, de kroon en de zichtbare beworteling. Afwijkingen geven een indicatie van de gezondheidstoestand van de boom.

 

 

Zoals ook al eerder aangegeven is uit de controleronde van 2006  gebleken dat 600 bomen in Nijmegen een zodanig gevaar vormen voor de omgeving, dat ze verwijderd moeten worden. Er worden ook ruim 6000 bomen gesnoeid om toekomstige problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

 

In Dukenburg zijn de bomen in Weezenhof, Malvert en Zwanenveld op een aantal locaties al gesnoeid. Binnenkort worden de overige bomen in Dukenburg aangepakt. Met het rooien van de circa 133 bomen in Dukenburg is nog niet begonnen. De kwaliteits-beheerders voor het groen willen de bewoners van Dukenburg eerst informeren over hoe de gemeente bepaalt welke bomen op welke plekken terugkomen én welke bomen niet terug komen. Hiervoor is een bijeenkomst georganiseerd op donderdag 10 januari van 15.15 tot 16.15 uur in zaal 8 van Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 7039.

 

Kijk voor meer informatie op www.nijmegen.nl, ga naar Wonen & Leven en klik op uw wijk. Hier vindt u ook een overzicht van de bomen die in uw wijk worden gesnoeid of gerooid. Het compensatieplan betreft alleen de vervanging van de bomen die in dit overzicht worden benoemd.

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten