LAATSTE NIEUWS
donderdag 28 maart 2024
Home arrow Archief arrow 11.03.2008: Architect tekent plan voor horeca in afgebrande Boerderij Meijhorst
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
11.03.2008: Architect tekent plan voor horeca in afgebrande Boerderij Meijhorst PDF Afdrukken E-mail

Architect tekent plan voor horeca in afgebrande Boerderij Meijhorst

De horeca-ondernemers Aaldering en Bronstijn geloven absoluut in de kansen van nieuwe horeca in Dukenburg. Dit stadsdeel telt alleen een kroeg in Weezenhof, een café in Malvert en een restaurant in het oude landhuis Duckenburg.

De twee ondernemers kennen de roep om meer horeca van kroeg tot eethuis en pannenkoekrestaurant heel goed. Al jaren is dit een thema op wijkbijeenkomsten. Onlangs werd er nog fors geklaagd op een discussieavond met allochtone groepen over het gebrek aan ontmoetingsplekken.

Na zes uur kun je in Dukenburg nergens meer terecht, luidde de kritiek. Het wijkcentrum en Triavium uitgezonderd. Maar die plekken vinden velen niet aantrekkelijk genoeg. Er werd niet alleen gepleit voor meer kroegen, er was ook een pleidooi voor een bioscoop. Als Malden en Beuningen een filmcentrum hebben, waarom Dukenburg dan niet, was de vraag.

Hans Veltmeijer, secretaris van stadsdeelplatform Zevensprong, onderschrijft de wens voor meer horeca volledig. Zelf is hij betrokken bij het plan de oude jongerenboerderij bij Meijhorst te herbouwen. De Boerderij is geschikt als ontmoetingsplek, vindt hij. Het is een van de laatste gebouwen die herinneren aan het agrarische verleden van de wijk. "Het kan gemakkelijk herbouwd. We hebben een architect al tekeningen laten maken. Dit kan een sfeervol café worden voor een breed publiek."

Bron: De Gelderlander 11.03.2008

Voor schetsontwerpen klik apply_f2.png - 1.32 Kb

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten