LAATSTE NIEUWS
woensdag 29 mei 2024
Home arrow Archief arrow 30.06.2009: Cruyff Court Dukenburg op andere locatie
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
30.06.2009: Cruyff Court Dukenburg op andere locatie PDF Afdrukken E-mail

 

Datum persbericht 18 juni 2009

Nummer 20092306l

 

 

Cruyff Court Dukenburg op andere locatie

 

Burgemeester en wethouders van Nijmegen zien af van een Cruyff Court in de Aldenhof.

Het college hecht aan voldoende sport- en spelvoorzieningen voor jongeren en de beoogde locatie is in veel opzichten geschikt. Op dit moment acht het college de locatie toch niet passend. Omwonenden zijn te zeer bevreesd dat de overlast en onrust waar zij mee te kampen hebben gehad, zouden kunnen terugkeren.

Sport- en spelvoorzieningen voor jongeren in woonwijken zijn van belang om jongeren op een actieve en sportieve manier bezig te houden. Daarnaast leveren zij ook een bijdrage aan het samen leren sporten. Daarmee bevorderen zij de saamhorigheid in de wijken.

Voor de openwijkschool Aldenhove zou het Cruyff Court op de beoogde locatie een welkome voorziening zijn voor de buitengym en naschoolse (sport)activiteiten. 

 

Uit een op 2 juni j.l. gepubliceerde evaluatie van het W.J.H. Mulier Instituut naar de effecten van Cruyff Courts in Nederland, geeft aan dat Cruyff Courts kansen bieden voor Nijmegen, de woonwijken en vooral voor de jeugd. Nijmegen telt inmiddels drie Cruyff Courts in Hatert, Neerbosch-Oost en Lindenholt. De evaluatie laat zien dat deze met plezier worden gebruikt door jongeren voor spel en ontmoeting.  'Jong en oud' ontwikkelen hierbij gezamenlijk de spelregels voor het gebruik van het Court en zien toe op de naleving hiervan.  

 Bij de presentatie van de plannen van het Cruyff Court in de Aldenhof is duidelijk geworden dat omwonenden bang zijn voor herhaling van ernstige overlast en onrust veroorzaakt door jongeren. Het college is zich bewust van deze gevoelens en vindt realisering op de beoogde locatie op dit moment niet passend. Het college gaat op zoek naar een andere locatie voor een Cruyff Court in Dukenburg. De gemeente nodigt (bewoners)organisaties uit daarvoor locaties aan te dragen.

 

 

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten