LAATSTE NIEUWS
dinsdag 16 april 2024
Home arrow Archief arrow Mogelijk gevaarlijke situatie door vervanging watermeter
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
Mogelijk gevaarlijke situatie door vervanging watermeter PDF Afdrukken E-mail
Waterleidingbedrijf Vitens is momenteel bezig alle watermeters in de Dukenburgse woningen te vervangen door kunststof nieuwe exemplaren.

Bijeffect van de vervanging is dat de aarding van het electriciteitsnet in huis, die bij de meeste woningen via de waterleiding plaatsvindt, nu onderbroken wordt door de nieuwe meter. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren bij incidenten met de stroomvoorziening in huis.

Hoewel Vitens beweert een overbrugging aan te brengen in de huizen waar de nieuwe meter geplaatst wordt, blijkt o.a. in Zwanenveld dat een aantal huizen waar de nieuwe meter geplaatst is, toch zonder aarding van het electriciteitsnet is komen te zitten.

Vitens heeft beloofd een herstelactie op touw te zetten, waarbij elk huis waar tot op heden de watermeter vervangen is opnieuw gecontroleerd zal worden op het aanwezig zijn van de overbrugging en waar niet aanwezig dit alsnog te realiseren.

Wel meldt het waterleidingbedrijf dat het veel beter is een aardpen te laten slaan en daarmee het electriciteitsnet te aarden. Daarmee zijn eventuele toekomstige gevaarlijke situaties ook uitgesloten, bijvoorbeeld bij vervanging van het waterleidingnet door kunstofbuizen. Wie verantwoordelijk is (en de kosten draagt) voor het (laten) slaan van een dergelijke aardpen wordt in het Vitens verhaal niet duidelijk. (naspeuring op het internet leerde dat de kosten van het laten slaan van een aardpen al gauw enkele honderden euro's bedragen, Google: kosten aardpen)

Is er kortgeleden via Vitens een nieuwe watermeter in uw huis geplaatst en kunt u geen overbrugging ontdekken (een gemonteerde draad of stuk metaal óver de nieuwe meter heen), neemt u dan zo spoedig mogelijk contact op met Vitens (0900 0650). Het waterleidingbedrijf geeft aan de fout dan op heel korte termijn te komen herstellen.

bron: weezenhofcentraal.nl

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten