LAATSTE NIEUWS
dinsdag 16 april 2024
Home arrow Archief arrow 08.09.2010: Groenplan Dukenburg
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
08.09.2010: Groenplan Dukenburg PDF Afdrukken E-mail

GROENPLAN DUKENBURG

Groen speelt een belangrijke rol in Dukenburg. Daarom heeft de gemeente Nijmegen het Groenplan Dukenburg gemaakt om ervoor te zorgen dat het groen in Dukenburg duurzaam onderhouden kan worden. De Zevensprong, Vereniging voor natuur- en milieueducatie (Stichting IVN) en individuele bewoners zijn bij dit plan betrokken geweest.

In veel Dukenburgse wijken staat groen dat in de jaren '60 en '70 is aangeplant. Veel beplanting is in de loop van de jaren afgestorven en er zijn kale plekken ontstaan. Soms zijn struiken uitgegroeid tot bomen, hebben geen bodembedekkend vermogen meer en zorgen op sommige locaties voor sociale onveiligheid. De inrichting is gedateerd en past hierom niet meer bij de huidige tijd.

Het Groenplan Dukenburg omvat de aanpak van de groenvoorzieningen in geheel Dukenburg. Dit kan variëren van onderhoud tot inrichting / reconstructie. In 2010 wordt begonnen met het groenonderhoud in Tolhuis en Zwanenveld. In deze wijken zal op sommige locaties ook herinrichting / reconstructie worden uitgevoerd. De overige wijken van Dukenburg zijn in de periode 2011 tot 2015 aan de beurt.

Informatieavond
Om bewoners (en belanghebbenden) van Tolhuis en Zwanenveld te informeren over het Groenplan Dukenburg en de uitvoering hiervan heeft op woensdag 8 september jl. een informatieavond plaatsgevonden. In 2011 wordt een bijeenkomst georganiseerd voor de overige wijken in Dukenburg.
De presentatie vindt u als downloadbestand onderaan deze pagina.

Sfeerbeelden
Onderstaand treft u vier sfeerbeelden aan van probleemsituaties en hun mogelijke oplossingen. Deze sfeerbeelden geven een indruk van de bestaande problematiek van groen wat over paden en wegen groeit tot bomen die te dicht op woningen staan. De oplossingen worden onder andere gezocht in snoeien, dunnen van bosplantsoen en/of bomen en het zaaien van gras.

Planning
De onderhoudswerkzaamheden starten in oktober 2010 en duren tot eind 2010, met een eventuele uitloop naar het voorjaar van 2011. De uitloop is afhankelijk van (weers)omstandigheden, het inzaaien van gras en aanplanten van heesters en/of bomen.
In het najaar van 2010 wordt een planning en opzet gemaakt voor de overige wijken in Dukenburg. Dit gaat met een gefaseerde aanpak volgens Groenplan Dukenburg.

MEER INFORMATIE: KLIK

 

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten