LAATSTE NIEUWS
woensdag 29 mei 2024
Home arrow Archief arrow 01.04.2006: Jongeren in Dukenburg
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
01.04.2006: Jongeren in Dukenburg PDF Afdrukken E-mail

Alleen al in Nijme­gen- Dukenburg zijn er bijna driehonderd jongeren die de straat als onderlinge ontmoe­tingsplek hebben.
Het verschijn­sel doet zich in vrijwel alle wij­ken voor. De gemeente Nijmegen onder­scheidt in het stadsdeel tien groepen die grotendeels naar etniciteit zijn gescheiden. Jeugdbendes zijn er niet, al zijn er signalen van criminaliteit en intimidatie in sommige groepen.

Ook zijn enkele voorbeelden bekend van loverboys:jongens die kwetsbare meisje proberen in te palmen om ze in de prostitutie te laten werken.
Aan de andere kant zijn er de groepen waarvan de gemeente benadrukt dat er ‘ niets mee aan de hand is’.
Hoewel het aantal Dukenbur­gers dat zegt overlast van jonge­ren te hebben de laatste jaren licht daalt, blijft het voor veel mensen het grootste probleem dat ze in de eigen buurt ervaren.
De overlast bestaat dan door­gaans uit de prominente aanwe­zigheid van de hanggroep, klei­ne criminaliteit als vandalisme en het gebruik van ( met name soft-) drugs. Zowel jongeren als hun ouders en andere bewoners klagen over een gebrek aan jongerenaccom­modaties in het stadsdeel.

De Gelderlander 01-4-2006 
Copyright © 2006 De Gelderlander - alle rechten voorbehouden

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten