LAATSTE NIEUWS
dinsdag 16 april 2024
Home arrow Archief arrow 18.08.2011: Groenonderhoud Dukenburg duurzaam en sociaal
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
18.08.2011: Groenonderhoud Dukenburg duurzaam en sociaal PDF Afdrukken E-mail
Op woensdag 24 augustus 2011 gaf wethouder Turgay Tankir het officiële startsein voor het groenonderhoud van het stadsdeel Dukenburg door het bedrijf Donkergroen uit Tiel. Dit bedrijf verzorgt sinds kort het groenonderhoud in Dukenburg. Bij de gunning van de werkzaamheden hebben, naast de prijs, sociale en milieuaspecten een belangrijke rol gespeeld. Donkergroen bleek het beste aan de eisen van de gemeente op dit vlak te kunnen voldoen.

De werken die de gemeente Nijmegen heeft aanbesteed betreffen het onderhoud en de renovaties van groen in het stadsdeel Dukenburg voor de komende vijf jaar. Hiermee is een bedrag gemoeid van circa anderhalf miljoen euro. Partijen die inschreven konden zich naast de prijs, onderscheiden op aspecten van duurzaamheid en social return. Donkergroen is hieruit als meest geschikte partij naar voren gekomen, vooral op het plan van aanpak voor die aspecten. Het bedrijf heeft zich verplicht om doorlopend drie werklozen in te zetten (social return). Voor deze mensen betekent dit een goede kans om werkervaring op te doen in dit vak en daardoor structureel hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Daarnaast komt er bijzonder duurzaam groenonderhoud in Nijmegen. Een greep uit de maatregelen:
• Alle bedrijfsauto's rijden CO2 neutraal: deels door techniek (Euro V motoren, projectleider in hybride-auto), deels door rijtraining Het Nieuwe Rijden (Go4MVO-programma) en deels door compensatie van de restuitstoot door aanplant van bos
• Inzet van accumachines in plaats van verbrandingsmotoren (heggescharen, bosmaaiers etc), overigens ook zeer plezierig voor omwonenden door minder geluidsoverlast
• Ingezet groot materieel voorzien van moderne, relatief schone motoren en roetfilters
• Werken vanuit logistiek steunpunt in de wijk

De directe investeringen in duurzaamheid door Donkergroen ten behoeve van de werkzaamheden in Dukenburg bedragen ruim een ton.

Bron: www.nijmegen.nl

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten