LAATSTE NIEUWS
dinsdag 16 april 2024
Home arrow Archief arrow 13.05.2013: DELA in Tolhuis?
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
13.05.2013: DELA in Tolhuis? PDF Afdrukken E-mail
 

DELA in Tolhuis?

 

 

 

Op pagina 26 van het mei-ummer van de Dukenburger staat een artikel over de mogelijke komst van een uitvaartcentrum met crematorium naar de Staddijk.

 

Diverse vertegenwoordigers van bewonersorganisaties waren aanwezig bij de eerste bijeenkomst met DELA teneinde over deze plannen te overleggen.

 

Algemeen was het gevoel dat het plan een prachtige uitstraling heeft maar ook werden er kritische opmerkingen geplaatst door de bewonersorganisaties.

 

De verkeersafwikkeling zal de nodige aandacht vragen aangezien er sprake zal zijn van een drastische verkeerstoename door het grote aantal uitvaarten (1350 in 2012).

 

Bij dit aantal zal nog het aantal bezoeken aan de rouwkamers opgeteld moeten worden

 

Een klein onderzoekje door het wijkplatform Tolhuis-Teersdijk gaf al aan dat door navigatiesystemen het merendeel van het verkeer richting Staddijk via de 60e straat, de 14e straat en de 16e straat in Meijhorst geleid wordt.

 

Voor Tolhuis kan met name extra verkeer door de 16e straat in Meijhorst voor overlast zorgen voor de 30-er straten.

 

Het wijkplatform Tolhuis-Teersdijk zal zich kritisch opstellen met betrekking tot deze problematiek en roept alle inwoners van Tolhuis op de informatieavond van eind mei massaal te bezoeken!

 
 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten