LAATSTE NIEUWS
woensdag 23 juni 2021
Home arrow Archief arrow 27.10.2006: Wethoudersbezoek aan Tolhuis
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
27.10.2006: Wethoudersbezoek aan Tolhuis PDF Afdrukken E-mail

Voorzitter wijkplatform in gesprek met P.Depla

Op 27 oktober j.l. brachten de wethouders Depla, Van Hooft en Lucassen alsmede de wijkbeheerder Petra Schmitz en een raadslid van de SP een bezoek aan (een deel van) Tolhuis. Dit bezoek was vooraf door middel van een huis-aan-huisbrief aangekondigd. Een groep bewoners had zich bij de Open Wijkschool verzameld om met de wethouders een wandeling door een deel van Tolhuis te maken. De bedoeling van de wethoudersbezoeken is om van de bewoners te horen hoe zij over hun wijk denken: wat kan beter of wat moet anders. Na verwelkoming door Martien de Goeij (voorzitter wijkplatform Tolhuis-Teersdijk) ging het gezelschap op pad.

bewoners verzamelen zich bij de OWS

Op diverse plaatsen werd stilgestaan om bewoners de gelegenheid te geven in gesprek met de wethouders te gaan. Algemeen werd door de bewoners aangegeven dat het onderhoud en de kwaliteit van het openbaar groen en de openbare ruimte (wegen en paden) veel te wensen overlaat. Ook de onveilige verkeerssituatie en parkeerproblemen op diverse plekken was veel bewoners een doorn in het oog.

Peter Lucassen en Petra Schmitz in gesprek

De wethouders erkenden dat veel zaken beter kunnen en zegden toe dat, waar mogelijk, verbeteringen aangebracht zullen worden.

Tijdens de rondwandeling werd ook de 33e straat bezocht, waar De Tolspelclub graag in het plantsoen een jeu-de-boulesbaan aangelegd wil zien. Tevens willen zij graag dat het plantsoentje officieel de naam "Omaatje Heesakkersplantsoen" gaat dragen. Dit ter nagedachtenis aan Oma Heesakkers die zich jarenlang heeft ingezet voor de onderlinge contacten in de buurt. Wethouder Depla zegde toe dat beide verzoeken in welwillende overweging zullen worden genomen en zeker kans van slagen hebben!

Omaatje Heesakkersplantsoen

Afsluitend werd in het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid nog met wethouder Lucassen en wijkbeheerder Petra Schmitz nog 'n kopje koffie gedronken en nagepraat over het bezoek. Belangrijkste onderwerp was het door de Gemeente nakomen van de toezeggingen en snelle rapportage over de voortgang.

foto's: Jos van Broekhoven 2006©

 
(C) 2021 Tolhuis 20-er straten