LAATSTE NIEUWS
vrijdag 29 maart 2024
Home arrow HART VOOR DUKENBURG arrow DOCUMENTEN EN NIEUWS arrow 31.10.2006: Ondertekening Verdrag van Dukenburg
 
HOOFDMENU
Home
AGENDA
Wijknieuws
Interessante websites
Contact met ons
HART VOOR DUKENBURG
Zoeken
Archief
31.10.2006: Ondertekening Verdrag van Dukenburg PDF Afdrukken E-mail

vlnr Martien de Goeij, Paul Depla, Hans Veltmeijer

Het is al weer geruime tijd geleden dat de Nijmeegse gemeenteraad een besluit nam over de bouwplannen genoemd in het ‘Masterplan Nieuw Hart voor Dukenburg’.

Ongetwijfeld weet u zich alle commotie omtrent dit Masterplan nog te herinneren! Belangrijk onderdeel van het besluit was dat bewoners van Dukenburg een grote rol zullen spelen in het bouwproces. De Gemeente is er zich van bewust dat inbreng van de bewoners een belangrijke zaak is. Inmiddels zijn er diverse werkgroepen (bestaande uit bewoners en vertegenwoordigers van de Gemeente) gevormd die meedenken en meepraten over alle aspecten die met de bouwplannen te maken hebben.

Om deze afspraken vast te leggen heeft de Gemeente Nijmegen met Stichting De Zevensprong (de overkoepelende organisatie van de wijkplatforms in Dukenburg) een overeenkomst gesloten inzake deze deelname van de bewoners.

Op 31 oktober j.l. werd deze overeenkomst (inmiddels ook wel het 'Verdrag van Dukenburg' genoemd) namens de Gemeente Nijmegen ondertekend door wethouder Paul Depla en namens Stichting De Zevensprong door Martien de Goeij(voorzitter) en Hans Veltmeijer(secretaris)

Hieraan voorafgaand sprak Paul Depla de wens en het vertrouwen uit dat er een goede samenwerking tussen Gemeente en bewonersgroepen zal ontstaan. Ook Zevensprong-voorzitter Martien de Goeij vond een goede verstandhouding tussen Gemeente en Bewonersgroepen een zeer belangrijke zaak

Het is voor alle partijen toch heel belangrijk dat onze woonomgeving zich zo gaat ontwikkelen dat prettig leven in  Dukenburg  ook in de toekomst  voor iedereen aanwezig blijft.

(voor de tekst van het Verdrag klik HIER)

foto's jac.veltmeijer 2006

 

 
(C) 2024 Tolhuis 20-er straten